Maduro: Bakın profilden Stalin'e benziyorum

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, kendisini Stalin'e benzeterek eleştirenleri esprili bir dille yanıtladı. Maduro, "Evet benziyorum. Profilden bana bakın. Bazen aynaya bakıyorum ve kendimi Stalin'e benzetiyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, kendisini Stalin'e benzetenlerin haklı olduğunu söyledi. Maduro bu benzerliğin kendisinin fiziksel özelliklerinden kaynaklandığını, esprili bir dille ifade etti.

Her pazar günü düzenlenen 'Maduro'yla Pazar Günleri' programında konuşan Venezuela Devlet Başkanı, konuşmasının bir bölümünde kendisini Sovyetler Birliği'nin Vladimir Lenin'in ölümünden sonraki lideri Josef Stalin'e benzetenlere cevap verdi. Maduro,"Dünyada beni 'Karayiplerin Stalin'i' olarak gören insanlar var. Evet benziyorum. Profilden bana bakın. Bazen aynaya bakıyorum ve kendimi Stalin'e benzetiyorum" dedi. Maduro sözlerinin ardından coşkuyla 1917 yılında Rusya'da gerçekleşen Bolşevik Devrimi'nin yüzüncü yılını kutladı.

İLK BENZETME DEĞİL

Maduro, daha önce de ziyaret ettiği bir fuarda üzerinde Stalin olan bir kitabı eline alıp kendisiyle olan benzerliğini belirtmiş, "Bakın Stalin bana benziyor biraz. Baksanıza şu güzel bıyıklarına" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Maduro, Venezuela'da petrol fiyatlarının düşmesiyle beraber patlak veren ekonomik kriz ve enflasyon sonrası sokağa çıkan sağ muhalefet tarafından sıkça 'otoriter olmakla' eleştiriliyor. Maduro ise sokak gösterileri ve  ekonomik krizdeki en büyük rolün, ABD ve sermayenin ülkesine olan müdahalelerine ait olduğu görüşünde. (DIŞ HABERLER)