Türkmen vekillerden Kürdistan referandumunda 'evet' çağrısı!

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi parlamentosunun bağımsızlık referandumuna onay verdiği oturumda, iki Türkmen vekil de Türkçe olarak 'bağımsızlığa evet' çağrısı yaptı. Türkmen vekil Muna Kahveci, "Tüm Türkmen kardeşlerimizi 25 Eylül’deki referanduma destek vermeye çağırıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) parlamentosunun bağımsızlık referandumu gündemiyle dün iki yıl aradan sonra düzenlediği oturumda, iki Türkmen vekil 25 Eylül'deki oylamaya Türkçe destek istedi.

Türkmen vekil Muna Kahveci konuşmasında, "Irak bayrağı altında Türkmenler yıllardır işkence gördü. Kürdistan'da ise haklarına kavuştu. Kerkük Kürdistan’ın geleceğidir. Tüm Türkmen kardeşlerimizi 25 Eylül’deki referanduma destek vermeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

türkmen vekil

Türkmen Kalkınma Partisi Genel Başkanı Muhammed Sadettin İlhanlı ise "Kürdistan Bölgesi’nde Türkmenler ikinci millet olarak görülüyor. Kürt ve Hristiyan kardeşlerimizle aynı kaderi paylaştığımız için, kardeşliğimiz ve halkımızın menfaati için referandumu destekliyoruz" dedi.

NE OLMUŞTU?

IKBY parlamentosu dün iki yıl aradan sonra ilk kez toplanırken, parlamento krizinin merkezinde olan Değişim Hareketi (Goran) ve Kürdistan İslami Topluluk Partisi (Komel) oturumu boykot etmişti.

Toplantıda, 65 oyla referanduma gitme kararı ve Kürdistan Yüksek Komitesi’nin referandum sürecini tamamlanmasını kararı onaylandı. (Dış Haberler)

Kürdistan parlamentosunda boykotKürdistan parlamentosunda boykot