Petrol şirketi başkanına ölüm cezası istendi

Vietnam'ın resmi petrol şirketi eski başkanı hakkında yolsuzluk suçundan ölüm cezası isteniyor. Savcılık, pek çok devlet yetkilisi ve bankacıyı da ağır hapis cezalarıyla yargılanmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Vietnam'da savcılar, yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle devlet enerji firması PetroVietnam'ın eski başkanı Nguyen Xuan Son hakkında ölüm cezası istemiyle dava açıldı.

Güney Asya ülkesi Vietnam, enerji ve bankacılık alanında ülke tarihinin en büyük yolsuzlukla mücadele operasyonunu yapmakta. Reuters'da yer malan habere göre PetroVietnam ve bankacılık sektöründen onlarca yetkili, haklarında yolsuzluk, gücü kötüye kullanma ve kötü idare gibi suçlamalarla açılan davalarla karşı karşıya. Yürütülen soruşturma sırasında pek çok yüksek görevlerde bulunan devlet yetkilileri ceza aldı.

BANKACIYA HAPİS, ŞİRKET BAŞKANINA ÖLÜM CEZASI

Savcılıktan yapılan açıklamada Xuan Son'un, 'ciddi sonuçlar doğuracak ekonomik yanlışlar yapma' ve 'görevini mal varlıklarını gasp etmek için kullanma' suçlarından ölüm cezasıyla yargılandığı yer aldı.

Savcılar 2009 yılında PetroVietnam ve Ocean Bank arasında yaşanan yolsuzluk iddialarının ardından bankanın kurucusu işadamı Ha Van Tham için benzer suçlardan ömür boyu hapis cezasıyla yargılanacak. (DIŞ HABERLER)