Maduro'dan Atatürk mesajı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Atatürk mesajı verdi. Maduro Türkiye'yle ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uydu üzerinden telekonferans yoluyla uluslararası bir basın toplantısı düzenleyen ve dünyanın dört bir yanındaki gazetecilerin sorularını yanıtlayan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Ulusal Kanal muhabirinin sorusu üzerine Atatürk mesajı verdi.

Başkent Caracas'tan telekonferans vasıtasıyla yapılan canlı basın toplantısında Nicolas Maduro, dünyanın dört bir yanındaki basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye'ye bağlanan Maduro, Venezuela'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda hazır bulunan Ankara Büyükelçisi Jose Reyes ve oradaki basın mensuplarını selamladı. Toplantıya Türkiye'den bulunan Ulusal Kanal muhabiri, Nicolas Maduro'ya "Sizin gibi Amerikan emperyalizmiyle mücadele eden Türk halkına mesajınız nedir?" diye sordu. Maduro; bu soruya, "Atatürk" şeklinde cevap verdi.  Maduro, "Kültürün ve medeniyetin beşiği Türkiye'ye Mustafa Kemal'in Cumhuriyeti'ne selam olsun" dedi.

Türkiye ile ekonomik ilişkilerin çok iyi bir boyutta olduğunu söyleyen Venezuela Lideri, ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini ifade etti.

'PUTİN DÜNYA BARIŞI İSTİYOR'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e de selam gönderen Maduro, Putin'in dünyada barış isteyen bir lider olduğunu söyledi. Amerika ve Kolombiya'ya ise sert tepki gösteren Maduro, "Venezuela'ya diz çöktürmek istiyorlar." dedi. Bolivarcı devrim için mücadele edeceklerini vurgulayan Maduro, sözlerini "Zafer bizim olacak" diyerek noktaladı. (Dış Haberler)