Saakaşvili: ABD pasaportum geçerli

Ukrayna'nın pasaportlarını iptal ettiği yönündeki haberlerle gündeme gelen eski Gürcistan devlet başkanı Saakaşvili ülkeye dönüş için hukuki yollarını araştırıyor. Saakaşvili ABD pasaportunun geçerli olduğunu da açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gürcistan eski Cumhurbaşkanı ve Ukrayna'nın eski Odessa Valisi Mihail Saakaşvili, kendisinin Ukrayna'ya yeniden döneceğini ve milyonlarca Ukraynalı'nın bunu istediğini iddia etti.

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun girişimiyle Ukrayna vatandaşlığından çıkartılan ve Ukrayna pasaportu iptal edilen Mihail Saakaşvili, ziyaret ettiği Polonya'da bir televizyon kanalına verdiği demeçte, kendisinin Ukrayna'ya yasal yollardan dönme niyetinde olduğunu ve bunun yasal imkanlarını araştırdıklarını belirtti. Saakaşvili, ülkede milyonlarca yurttaşın da bunu istediğini dile getirdi. Saakaşvili, Polonya'nın ardından çeşitli Avrupa ülkelerini ziyaret edeceğini açıkladı.

Saakaşvili'nin bütün pasaportları iptal edildiSaakaşvili'nin bütün pasaportları iptal edildi

Saakaşvili, ABD’de pasaportuna baktıklarında hiçbir sorun çıkmadığını sonra da Polonya'ya geldiğini söyleyerek, "Polonya'da gülümsediler ve ‘Hoş geldiniz’ dediler. Ukrayna pasaportu, bazı oligarkların dağıtıp, sonra geri alabilecekleri ve şantaj aleti olarak kullanabilecekleri bir oyuncak değil" dedi.

Bundan iki yıl önce Gürcistan'ın yeni yönetimi tarafından Gürcü vatandaşlığından çıkartılan Mihail Saakaşvili, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko tarafıdnan Ukrayna vatandaşlığına geçirilerek Ukrayna'nın Odessa valiliği görevine atanmıştı.

Ancak Saakaşvili'nin Ukrayna cumhurbaşkanı ve başbakanı ile arasının açılması sonucunda, geçen yılın kasım ayında, valilik görevine son verilmişti. Saakaşvili bu olayın ardından Ukrayna muhalefetinin önde gelen isimlerinden biri haline gelmişti. Öte yandan Sakaaşvili'nin Ukrayna vatandaşlığın geçerken yanlış beyan verdiği gerekçesiyle Ukrayna makamları vatandaşlığını iptal etti. Saakaşvili halen ABD'de ikamet ediyor. (DHA)