HBO'ya siber saldırı: Game of Thrones'un yeni bölümleri internete düşebilir

HBO siber saldırıya uğradı ve hackerlar 1.5 terabaytlık veri çaldı. Bu verilerin içinde Game of Thrones'un yayınlanmamış bölümlerinden, çalışanlarının bilgilerine kadar birçok doküman yer alıyor. HBO'nun en büyük endişesi yeni sezonda henüz 3 bölümü yayınlanan Game of Thrones'un kalan bölümlerinin internete düşmesi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sony ve Disney'in ardından Game of Thrones'un yapımcısı HBO da siber saldırıya uğradı.

HBO’ya ait birkaç dizinin yaklaşan bölümleri ve bir sinema filmi senaryosu, şirketin güvenlik sistemlerini geçen hackerlar tarafından internete sızdırıldı.

“HBO yakın zamanda mülkiyet bilgilerinin ele geçirilmesine neden olan bir siber olay yaşadı” şeklinde açıklamayla saldırı duyurulurken, olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldığı belirtildi.

POLİS VE SİBER GÜVENLİK ŞİRKETLERİYLE ÇALIŞMA BAŞLATILDI

HBO'nun saldırıyı engellemek için polis ve siber güvenlik şirketleriyle çalışılmaya başladığı belirtilirken “Veri koruması HBO’nun en büyük önceliğidir ve elimizdeki verileri korumak bizim en önemli sorumluluğumuzdur” açıklaması yapıldı. Siber saldırganların şirketten 1,5 terabyte boyutunda veri aldığı da iddialar arasında

Şu ana kadar Ballers ve Room 104 adlı dizilerin yeni bölümleri hackerlar tarafından internete yüklendi.

Hackerlar, senaryoları parça parça internete yüklüyor. İlk etapta Game of Thrones’un önümüzdeki hafta yayınlanacak 4'üncü bölümünün senaryosuna ait olduğu iddia edilen bilgiler internette dolaşmaya başladı. Hackerlar, dizinin bu sezona ait senaryo bilgilerini parça parça internete yüklüyor.

HBO CEO'SUNDAN ÇALAŞINLARA E-POSTA

HBO Başkanı ve CEO’su Richard Plepler HBO çalışanlarına e-posta göndererek ihlaller konusunda şöyle uyardığı belirtiliyor: “Çoğunuz şu ana kadar duymuş olduğunuz gibi, şirkete yönlendirilen ve programlarımızdan bazıları da dahil olmak üzere bazı çalınan mülkiyet bilgileriyle sonuçlanan bir siber olay meydana geldi. Bu nitelikteki bir saldırı açıkça yıkıcı, üzücü ve hepimiz için son derece rahatsız edicidir. Sizi temin ederim ki, üst yönetim ve olağanüstü teknoloji ekibimiz, dış uzmanlarla birlikte ortak çıkarlarımızı korumak için gün boyu çalışıyoruz. Birden fazla departman arasında gösterilen üstün çabalar takdire şayandır. Bu, tam kapsamlı HBO ekip çalışmasının bir ders kitabı örneğidir. Şimdiye kadar karşılaştığımız mücadelelerde olduğu gibi, bu konuda da başarılı bir şekilde ilerleyeceğimizden kesinlikle şüphem yok.”