Pentagon, Trump'ın Kore'ye savaş ilan edeceğini sanmış!

Göreve geldiği günden bu yana Twitter'ı resmi açıklamar için kullanan ABD Başkanı Trump, dün Pentagon'da savaş endişesi yarattı. Trump "Generallerime danıştım' tweet'ini atıp dokuz dakika susunca, bakanlık çalışanları savaş ilanı beklemiş...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın, Trans bireylerin ABD ordusunda görev yapmasını yasaklayacağını açıkladığı tweetlerin ilkinden sonra dokuz dakika ara verince, Pentagon'da savaş ilan edeceği endişesi yarattığı ortaya çıktı. BuzzFeed sitesinin haberine göre, Trump ilk tweetinde generallerine danıştığını söyleyip dokuz dakika boyunca hiçbir şey demeyince Amerikan Savunma Bakanlığı'nda endişe hakim oldu.

Trump, sivil toplum kuruluşları tarafından topa tutulan 'orduda Trans birey yasağı'nı duyururken önce şu mesajı paylaştı: "Generallerime ve askeri uzmanlara danıştıktan sonra, ABD hükümetinin şunu kabul etmeyeceğini ve izin vermeyeceğini..."

ABD başkanı bu üç noktalı tweet'in ardından geçen dokuz dakika boyunca hiçbir şey yazmazken, BuzzFeed o anlarda Pentagon'da yaşananları şöyle aktardı:

"Tweetlerin ilki Pentagon'da, başkanın Kuzey Kore'ye saldırı düzenleneceği veya başka bir tür askeri adımı ilan edeceği konusunda endişe yarattı. Birçokları, ilk iki tweet arasında geçen dokuz dakika boyunca diken üzerindeydi." (Dış Haberler)