İddia: Rusya, Türkiye ve YPG'ye arabuluculuk yapıyor

Rusya'nın Türkiye destekli ÖSO ile YPG arasında yaşanan son çatışmaların dinmesi için arabuluculuk yaptığı iddia edildi. Buna göre, YPG'nin bazı yaralıları ve cenazeleri teslim etmesi karşılığında çatışma son buldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın, Türkiye'yle YPG arasında 'arabuluculuk' yaptığı öne sürüldü. İddiaya göre YPG, Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu'yla (ÖSO) son çatışmalarda ölen dokuz kişinin cenazesini Rusya'nın girişimi üzerine Türkiye'ye teslim edecek.

Amerikan haber ajansı AP'ye konuşan YPG üyesi Barousek Hasakeh, söz konusu ÖSO üyelerinin pazartesi günü Halep'in kuzeyindeki Ayn Dakna köyünde çıkan çatışmalarda öldüğünü söyledi. Hasakeh, bu kişilerin hangi ülkeden olduğunu açıklamadı.

'BEŞ TÜRK ASKERİ DE TESLİM EDİLECEK'

Suriyeli muhaliflere yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de, ölen kişilerin cenazelerinin Rusya'nın araya girmesiyle verileceğini öne sürdü. Gözlemevi, Rusya'nın sağladığı anlaşmayla bir dizi yaralı savaşçının da Türkiye'ye teslim edileceğini öne sürdü.

Kuruluşun iddiasına göre Türkiye, 'aralarında beş Türk askerinin de bulunduğu 15 yaralıyı bölgeden çıkaramadığı için' Rusya'yla temas kurdu. Moskova da, çatışmanın durması karşılığında yaralıların YPG tarafından Türkiye'ye teslim edilmesini sağladı. Bu iddia resmi kaynaklar tarafından doğrulanmış değil.

NE OLMUŞTU?

Ayn Dakna, YPG ile ÖSO mevzileri arasındaki 'sınır' noktalarından biri. Pazartesi günü ÖSO'nun bu bölgede ilerlemeye çalıştığı ve bu nedenle taraflar arasında ağır çatışma çıktığı, gerilimin dün son bulduğu belirtilmişti. (Dış Haberler)

Etiketler YPG Halep ÖSO