Trump hakkında görevden alma başvurusu

ABD'de 'Rusya'dan seçim desteği aldığı' yönündeki bir dizi ifşaat nedeniyle büyük baskı altında olan Başkanı Trump’ın görevden alınması için başvuru yapıldı. Demokrat Partili Sherman sunduğu tasarıda, Trump'ın Rusya soruşturmasında adaleti engellediğini savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Beyaz Saray'a geldiği ilk günden bu yana görevden alınması çağrıları yapılan Başkan Donald Trump'ın azli için ilk resmi başvuru yapıldı. Temsilciler Meclisi'nin Demokratik Partili üyesi Brad Sherman, Trump'ın görevden alınması için bir tasarı sundu.

Sherman'ın tasarısı, Trump yönetiminin ilk günden bu yana başını ağrıtan Rusya iddialarına dayanıyor. Sherman, Trump'ın 'Rusya’nın 2016 seçimlerine müdahale ettiği iddialarına dair soruşturmada adaleti engellediğini' savunuyor. Delil olarak da, Trump’ın eski FBI Başkanı James Comey’yi aniden görevden almasını gösteriyor. Tasarıda "Trump suçlu bulunmayı, yargılanmayı ve görevden alınmayı hak etmiştir” deniliyor.

'Rus çemberi' daralıyor: Bu işe bayılmayacak!'Rus çemberi' daralıyor: Bu işe bayılmayacak!

Ancak Sherman'ın bu girişimin sonuç verme ihtimali düşük. Zira tasarının, Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi'nden geçmesi beklenmiyor. Sherman'ın kendisi de 'uzun bir yolda ilk adımı attığını' söyledi. Sherman, 'Trump'ın beceriksizliğinin sürmesi halinde aylar içinde Cumhuriyetçilerin de azil girişimine katılabileceğini' savundu. Tasarı, hakkındaki Rusya iddiaları oğluna ve başdanışmanı olan damadına uzanan Trump hakkındaki ilk azil başvurusu olma özelliğini de taşıyor.

Beyaz Saray ise tasarıya tepki gösterdi. Beyaz Saray sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, "Kelimenin tam anlamıyla son derece saçma. Siyasi oyun çevirmenin en kötü hali" yorumunu yaptı. (Dış Haberler)