Tillerson: Katar'ın yaklaşımı mantıklı

Rex Tillerson bugün Katar'ı ziyaret etti. Tillerson Katar'ı 'mantıklı' bulduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  ABD Dışişleri bakanı Rex Tillerson Katar ziyareti sonrasında gazetecilere verdiği demeçte Katar'ın birinci ayını doldurmuş olan ambargo kriziyle ilgili mantıklı görüşleri olduğu çıkışını yaptı.

Rex Tillerson, Katar'ın başkenti Doha'da mevkidaşı Muhammed bin Abdurrahman es Sani'yle birlikte yaptığı açıklamada "Bence Katar'ın pozisyonları şu anda çok net ve  mantıklı. Krize çözüm bulunması yönünde ileriye doğru adımlar atabileceğimize dair umutluyum" dedi.

ABD yönetimi Katar krizinin askeri harekatlarını ve terörle mücadele operasyonlarını etkilemesinden korkuyor. Haziran ayının başında Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır Katar'la diplomatik ilişkileri kestiğini açıklamıştı. Suudi devlet ajansı SPA'dan yapılan açıklamada, "Katar, aralarında Müslüman Kardeşler, IŞİD ve el Kaide'nin bulunduğu, bölgeyi istikrarsızlaştırmayı amaçlayan çeşitli terörist ve sekter grupları kucaklıyor; medyası üzerinden sürekli olarak, bu grupların mesajını ve komplolarını destekliyor" denilmişti. ABD yönetimi ise ilk önce Suudi Arabistan'ı detseklemiş, daha sonra da Rex Tillerson yaptırımların hafifletilmesi gerektiğini, ablukanın IŞİD'le mücadeleyi engellediğini ifade etmişti.  ABD'nin Ortadoğu'daki en büyük askeri tesisi  olan El Udeid hava Üssü Katar'da yer alıyor. (Reuters)

6 soruda Katar krizi: 'Abluka'nın sebebi ne?6 soruda Katar krizi: 'Abluka'nın sebebi ne?

ABD: Katar ablukası IŞİD'le mücadeleyi engelliyorABD: Katar ablukası IŞİD'le mücadeleyi engelliyor