Aynı kadına beşinci defa asit saldırısı

24 saat polis korumasına rağmen aynı kadına beşinci asit saldırısı... Hindistan, toplu tecavüze uğradığı da iddia edilen kadının korunamaması nedeniyle ayakta.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Her yıl yüzlerce kadının asit saldırılarına maruz kaldığı Hindistan'da, toplu tecavüze uğradığı iddia edilen 35 yaşındaki bir kadına beşinci defa asitli saldırı düzenlenmesi tepki çekti. Kadın hakları örgütleri, saldırıya uğrayan kadını koruyamadığı için polise tepki gösterdi.

Son vaka, Uttar Pradeş Eyaleti'nde meydana geldi. Geçmişte bir mülk anlaşmazlığı yüzünden dört defa asitli saldırıya uğrayan, bir kez de toplu tecavüze uğradığı belirtilen kadına yine asit saldırısı düzenlendi. Polis açıklamasına göre, kadın bu kez bir pansiyonun dışında el tulumbasından su alırken saldırıya uğradı. Önceki saldırılar nedeniyle 24 saat polis korumasıyla yaşayan kadının korunamaması kadın hakları örgütlerini ayağa kaldırdı.

Güvenlik gerekçesiyle adı açıklanmayan kadına ilk saldırı 2008'de gerçekleştirilmiş; iki zanlının kadına tecavüz ettiği de belirtilmişti. Tutuksuz yargılanan iki saldırgan, kendilerine açtığı davayı düşürmesi için kadına 2012 ve 2013'te de asit atmakla suçlandı. Kadın Mart 2017'de, kızıyla trendeyken yine saldırıya uğradı; içmeye zorlandı. Ancak iki adam nisan ayında yeniden kefaletle serbest bırakıldı.

Hintli yetkililere göre ülkede her yıl yüzlerce kadına asit saldırısı düzenleniyor. Ancak kadın hakları örgütlerine gerçek rakamlar çok daha yüksek.