Abu Dabi prenseslerine hapis cezası!

Belçika tatillerinde hizmetçilerine insanlıkdışı muamelede bulunmaktan yargılanan sekiz prenses hakkındaki ceza belli oldu. Prensesler 15 ay hapis ve cezasına çarptırıldı. Ancak hapis cezası ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşik Arap Emirlikleri'nden El Nahyan ailesine mensup sekiz  prenses hakkında hizmetçilerini istismar etme suçlamasıyla Belçika'da dokuz yıl önce açılan dava sonuçlandı. Prensesler, insan ticareti ve aşağılayıcı muamele suçlamalarıyla 15 ay ertelemeli hapis cezasına çarptırıldı. Prensesler insanlıkdışı muamele kapsamında daha ağır cezası bulunan bir suçlamadan aklansa da, 165 bin euro para cezası da aldı. Ancak bu cezanın yarısı da ertelendi.

Söz konusu dava, Abu Dabi Emirliği'nde iktidarda olan El Nahyan ailesine mensup Prenses Şeyha Hamdan El Nahyan ve yedi kızı hakkında, 2008 yılındaki Brüksel seyahatlerinde yaşananlar dolayısıyla açılmıştı. Prensesler, bir katını birkaç aylığına kiraladıkları Conrad Oteli'nde, 20 hizmetçilerine yatacak yer ve doğru düzgün yemek vermemekle suçlanıyordu. İddiaya göre, hizmetçiler prenseslerin odalarının kapısında yerde uyumak zorunda bırakıldı ve sürekli hakarete maruz kaldı. Hizmetçilerin Belçika'da çalışma izni olmadığı için de, birkaç ay süren ziyaret Belçika yasalarında insan kaçakçılığı kapsamına giriyordu.

Belçikalı yetkililerin yaşananlardan haberdar olmasıysa, ancak bir hizmetçinin otelden kaçıp polise şikâyette bulunmasıyla mümkün oldu. Dokuz yıl süren soruşturma sonucunda dava ancak bu sene açılabilmişti. (Dış Haberler)