IŞİD, Musul'da El Nur camisini bombaladı

IŞİD'in Irakın Musul kentindeki Nur Camisi ile Hedba Minaresi'ni bombaladığı duyuruldu. IŞİD lideri bağdadi, hilafetini Nur Camisi'nden duyurmuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD, Irakın Musul kentindeki en büyük camilerden birisi olan Nur Camisi'ni bombaladı.

Rûdaw, Irak Ortak Operasyonlar Komutanı Yahya Resul'un açıklamalarına dayandırdığı haberinde "IŞİD mensupları bu akşam Musul’un batısındaki Nur Camisi ve Hedba Minaresi’ni patlattı" ifadesini kullandı.

Irak ordusu, caminin havaya uçurulduğu anın videosunu yayımladı.

Musul Operasyonlar Komutanlığında görevli Korgeneral Abdulemir Yarullah tarafından yapılan yazılı açıklamada ise "Güçlerimiz 50 metre uzaklıktayken terör örgütü DEAŞ, Musul'daki tarihi Büyük Nuri Camii ve onun Minaresini patlatarak havaya uçurdu" denildi.

IŞİD'in eylemini "Büyük suç" olarak nitelendiren Yarullah, güvenlik güçlerinin camiye doğru ilerlemesinin sürdüğünü aktardı.

BAĞDADİ'NİN HİLAFETİNİ DUYURDUĞU CAMİ

IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi, Nur Camisi ve Hedba Minaresi’nde uzun bir süre önce hilafetini duyurmuştu. Örgüt söz konusu minarelerde güçlü bir savunmaya girmişti. Irak güçleri bir süredir bölgede başlattığı operasyonlarla cami ve minareye yaklaşmıştı. Musul’u kurtarma operasyonu kapsamında Irak güçleri ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar sürüyor. (Dış Haberler)