'Türkiye Katar konusunda bizi anlarsa iyi eder'

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Gargaş: Katar terörü desteklemeye devam ederse tecrit yıllar sürebilir. Katar'a karşı adımlar Türkiye'nin de çıkarına.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan'la birlikte Katar'a karşı ablukanın başını çeken Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) Türkiye'ye bir eleştiri geldi. Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Enver Muhammed Gargaş, Ankara'yı dengeli bir politika izlemeye çağırarak, 'Türkiye'nin, Arapların Katar'a karşı adımlarının kendisinin de çıkarına olduğunu anlamasını umduğunu' söyledi.

'YILLAR SÜREBİLİR'

Paris'te bir grup gazeteciyle sohbet eden Gargaş, 'Katar'ın aşırılıkçıları ve cihatçı grupları destekleme politikasını değiştirmemesi halinde ablukanın yıllar sürebileceğini' de açıkladı. BAE Dışişleri Bakanı, "Kuveyt'in arabuluculuğu çok yararlı olacak ve bazı talepler ortaya konulacak. Katar, bunu yeni bir durum olduğunu ve tecridin yıllar sürebileceğini anlayacak. Eğer siyasi rollerine ilişkin çarpık bakış açıları nedeniyle tecrit edilmek istiyorlarsa, o zaman tecrit edilsinler" dedi.

Ayrıntılar geliyor...

'Batı'yla birlikte Katar denetimi kurulmalı''Batı'yla birlikte Katar denetimi kurulmalı'

BAE Dışişleri Bakanı: Kardeşimizi İranlılar ve Türklerle girdiği yoldan çevirmeye çalışıyoruzBAE Dışişleri Bakanı: Kardeşimizi İranlılar ve Türklerle girdiği yoldan çevirmeye çalışıyoruz