BAE Dışişleri Bakanı: Kardeşimizi İranlılar ve Türklerle girdiği yoldan çevirmeye çalışıyoruz

BAE Dışişleri Bakanı Enver Gargaş, Katar krizi hakkında açıklama yaptı. Gargaş, "Bir İranlı, Türk, Hamas, devrimci, siyasi ideolog, Müslüman Kardeşler ve biz Arap Körfezi kardeşini girdiği yoldan çevirmeye çalışıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Enver Gargaş, Katar'ın Türkiye ve İran'dan yardım istemesinin, krizde "trajik bir sayfa açabileceğini" öne sürdü.

Sputnik'in haberine göre, Katar'la diplomatik ilişkileri kesen ülkelerden BAE'nin Dışişleri Bakanı Enver Gargaş, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Gargaş attığı tweet'te, "Kafa karıştıran, kafası karışmış kardeş ülkenin krizi tırmandırması ve 2 Arap olmayan ülkeden yardım talep edip, bir tanesinden de askeri koruma istemesi, krizde yeni bir trajik ve komik sayfa açabilir" ifadelerini kullandı.

'KATAR, KİBİR VE İNATTAN VAZGEÇSİN'

Türkiye ve İran'dan yardım istemesinin çözüm oluşturmayacağını savunan Gargaş, Katar'ın "krizi tırmandırmak" yerine "akılla" hareket etmesini istedi:

"Katar'a rasyonel davranıp kibir ve inattan vazgeçmesi için yeniden çağrıda bulunuyoruz. Krizi tırmandırmanın yararı yoktur, dış ülkelerin yardımı nedeniyle güçlenmiş hissetmek de bir çözüm oluşturmaz. Çıkış yolu, şeffaf ve dürüst olan yeni bir söylemdir."

6 soruda Katar krizi: 'Abluka'nın sebebi ne?6 soruda Katar krizi: 'Abluka'nın sebebi ne?

'BİR İRANLI, TÜRK, HAMAS...'

Gargaş, krizin en "tuhaf" olarak nitelendirdiği kısmının, "kardeş ülkenin" taraf olduğu ülkeler ve örgütler olduğunu söyledi. Gargaş, "Bir İranlı, Türk, Hamas, devrimci, siyasi ideolog, Müslüman Kardeşler ve biz Arap Körfezi kardeşini girdiği yoldan çevirmeye çalışıyoruz" şeklinde paylaşım yaptı.

Katar'a asker konuşlandırılmasına dair anlaşma kabul edildiKatar'a asker konuşlandırılmasına dair anlaşma kabul edildi