İngiltere'de cami çıkışı saldırı

İngiltere'nin başkenti Londra'nın kuzeyinde bulunan Finsbury Park Camisi yakınlarında bir kamyonet, çevredeki yayaları ezdi. 1 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı bildiriliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Londra'nın kuzeyinde yer alan Finsbury Park Camisi yakınlarında beyaz bir minibüs, yerel saatle 00.20'de (TSİ 02.20), teravih namazı bitimi camiden çıkan Müslümanların arasına daldı.

İlk bilgilere göre olayda 3'ü ağır 10 kişi yaralandı. Londra polisi ilerleyen saatlerde yaralılardan 1'inin hayatını kaybettiğini duyurdu. Olayla ilgili 1 kişi de gözaltına alındı.

Olay yerine çok sayıda ambulans ve güvenlik ekibi sevk edildi. Polis, bölgeyi kordon altına aldı.

Olayın meydana geldiği bölgede ağırlıklı olarak Müslümanların yaşadığı biliniyor. Caminin bulunduğu ve adını aldığı Finsbury Park semti, genellikle konutların bulunduğu yerleşim alanlarından oluşuyor, Türkçe konuşan toplumun üyeleri de bu bölgede yoğun olarak ikamet ediyor.

Olayın İslamafobik saldırı olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, İngiliz polisi de, saldırının terörle mücadele birimi tarafından incelendiğini duyurdu.

Londra’da Finsbury Park Camisi yakınında bir kamyonet yayların arasına dalarak birçok kişiyi ezdi. Şehirde terör alarmı verilmesine neden olan olayda ölü ve yaralılar olduğu bildirildi. Olayla ilgili bir kişinin tutuklandığı belirtildi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Londra saldırı Cami