El Cezire'nin Twitter hesabı yeniden açıldı

Katar devletinin fonladığı El Cezire kanalının Arapça Twitter hesabı kısa süreliğine askıya alındı. Katar'a abluka dayatan ülkeler, El Cezire'yi muhabirleri aracılığıyla diğer ülkelerin iç işlerine karışmakla suçluyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Körfez ülkeleriyle Katar arasındaki gerilimin ana unsurlarından biri olan El Cezire kanalına Twitter'dan da 'ambargo' geldi. El Cezire Arapça'nın Twitter hesabı kısa süreliğine askıya alındıktan sonra yeniden açıldı.

El Cezire hesabının askıya alındığını 'son dakika' haberleri için kullandığı diğer hesabından, "@ajarabic hesabı, örgütlü bir kampanyadan kaynaklı görünen bir durum nedeniyle askıya alındı ve şu an hesabı geri almak için gerekli çalışmaları yürütüyoruz" açıklamasıyla duyurmuştu.

Twitter, kullanıcı hesaplarını, kendi kurallarının ihlal edilmesi gerekçesiyle askıya alabiliyor. El Cezire için niçin böyle bir uygulamaya gidildiği henüz bilinmiyor.

Suudi Arabistan'ın başını çektiği bir dizi ülke, 'terörü desteklediği' gerekçesiyle Katar'la diplomatik ve ekonomik ilişkileri kesmişti. Muhabirleri aracılığıyla başka ülkelerin içişlerine karışmakla suçlanan Katar devleti destekli El Cezire kanalının uydu yayını da kesilmişti. El Cezire, 8 Haziran'da siber saldırıya maruz kaldığını duyurmuştu.  (Dış Haberler)

TWITTER'IN KULLANICI KURALLARI İÇİN TIKLAYINIZ