Ronaldo'ya 'vergi kaçakçılığı'ndan dava

İspanyol savcılar, Real Madrid'in yıldız futbolcusu Ronaldo'yu otoriteleri yanıltarak milyonlarca euro vergi kaçırmakla suçladı. Dünyanın en çok kazanan sporcusu olan Ronaldo suçlu bulunduğu taktirde 1-5 yıl arası hapis cezasına çarptırılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanyol 1. Futbol Ligi ekiplerinden Real Madrid'de forma giyen Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo vergi kaçırmakla suçlanıyor. Madrid Savcılığı Mali Suçlar Dairesi, yıldız futbolcuya karşı vergi kaçırdığı iddiası ile dava açtığını duyurdu.

Dünyanın en çok kazanan sporcusu olan Ronaldo açılan dava hakkında sorulara, "Sakladığım bir şey olmadığı için endişeli değilim" diyerek yanıt verdi.

Ronaldo'nun 2011'den 2014 yılına kadar kadar 14.7 milyon euro vergi kaçırdığı iddia ediliyor. Futbolcu, Real Madrid'e transfer olduğu 2010'da İrlanda ve Virgin adalarında kurduğu şirketler aracılığıyla gerçek gelirini saklayarak, bilinçli bir şekilde vergi kaçırmakla suçlanıyor.

Mahkemenin dava açılması için gerekli delillerin bulunduğuna karar vermesi halinde Ronaldo, vergi kaçırma iddiasıyla sanık koltuğuna oturacak ve İspanyol yasalarına göre 1 ile 5 yıl arasında değişen hapis cezası ile yargılanacak.

MESSİ'DE VERGİ KAÇIRMAKTAN YARGILANMIŞTI

İspanya'da son dönemlerde vergi kaçırma suçlamasına maruz kalan futbolcuların sayısı artarken, son olarak Barcelona'da forma giyen Lionel Messi 4,1 milyon avro vergi kaçırdığı suçlamasıyla 21 ay hapis ve 2,1 milyon avro para cezası almıştı. (Dış Haberler)