Zebari: Evet ayrılık anlamına gelmez

Irak Kürt Bölgesel Mesud Barzani'nin amcası Hoşyar Zebari bağımsızlık referandumunda 'Evet' çıkmasının Irak'tan ayrılık anlamına gelmediğini söyledi. Zebari bu sonucun Kerkük'ün ilhakı demek de olmadığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mesud Barzani'nin amcası ve eski Irak Başbakan Yardımcısı Hoşyar Zebari, referandum tartışmalarıyla ilgili açıklamalar yaptı. "Evet çıkarsa bu Irak'tan otomatik olarak ayrılmak demek değildir" diyen Zebari, 25 Eylül'de yapılacağı açıklanan referandumda 'Evet' çıkmasının Kürtlerin Kerkük'ü ilhakı anlamına da gelmeyeceğini söyledi.

zebari

Hoşyar Zebari, "Irak'ın birliği ve toprak bütünlüğü önceliğimizdir diyen insanları her yerde duyacaksınız. Bütün bunları anlıyoruz. Biz de Bağdat ve Erbil arasında diyalog ortamı olsun istiyoruz" dedi. Referandumların demokratik bir süreç olduğunu hatırlatan Zebari, hiçbir demokratik ülkenin referandum yapılmasına karşı çıkmaya hakkı olmadığını vurguladı.

Başbakan Binali Yıldırım bugün yaptığı açıklamada referandum deklarasyonuyla ilgili olarak, “Irak’ın toprak bütünlüğünü istiyoruz. Bölgede yeni bir sorun alanı oluşturmak doğru değil. Sorumsuzca verilmiş bir karar” demişti. (Reuters)