ABD Dışişleri Bakanlığı: IŞİD'le mücadele daha acil öncelik olmalı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak Kürdistanı'nda yapılması planlanan bağımsızlık referandumu hakkında bir açıklama yayımladı. Açıklamada, önceliğin IŞİD'le mücadeleye verilmesi temenni edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanlığı Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY), aldığı bağımsızlık referandumu kararı hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada, Irak'ın özerk Kürt bölgelerinde bu yıl yapılması planlanan "bağlayıcı olmayan" bir bağımsızlık referandumunun, IŞİD militanlarının yenilgileri gibi "daha acil önceliklerden" uzaklaştıracağı konusu vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığı Irak Kürdistan halkının "meşru özlemlerini" takdir ederken, "birleşik, federal, istikrarlı ve demokratik Irak" ı desteklediğini açıkladı ve Kürt makamlarına, yapılacak Eylül referandumuyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Bakanlık, "Bölgesel yetkililerin, Bağdat ve Erbil arasındaki ilişkilerin geleceği de dahil olmak üzere, Irak anayasası temelinde kapsamlı konular hakkında Irak hükümetiyle görüşmelerini teşvik ediyoruz" dedi. (DIŞ HABERLER)

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel: Irak'ın bütünlüğünü tehlikeye atmak doğru değilAlmanya Dışişleri Bakanı Gabriel: Irak'ın bütünlüğünü tehlikeye atmak doğru değil