Yunanistan Katar'da Mısır'ı koruyacak

Yunanistan Katar'la kriz yaşayan Mısır'ın bu ülkedeki çıkarlarının ve vatandaşlarının korunması üstlenecek. Çipras hükümeti krizden etkilenen ülkelerle de yoğun temas yürütüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Son birkaç gündür tüm dünyanın dikkatini toplayan Katar krizini Yunanistan fırsata çeviriyor. Yunanistan medyasına yansıyan son bilgilere göre, Katar ile diplomatik ilişkilerini askıya alan Mısır, Yunanistan'dan bu ülkedeki çıkarlarının ve vatandaşlarının korunması için yardım talep etti. Atina Kahire'nin talebine olumlu yanıt verdi.

Atina ile Kahire arasında varılan yeni anlaşmaya göre bundan böyle Katar'da Mısır çıkarlarını Yunanistan'ın diplomatik temsilciliği savunacak. Mısır vatandaşları bu ülkede herhangi bir yardım veya destek için Yunanistan Büyükelçiliği'ne başvuracak. Yunanistan attığı yeni adım ile Avrupa Birliği ülkeleri arasında Katar krizinde böylesi önemli bir adımı atan ilk ülke oldu.

Yunanistan'ın Katar kriziyle ilgili başka ülkelere de destek vermeye hazır olduğu Gazete Duvar'a ulaşan bilgiler arasında.

ARAP ÜLKELERİ İLE GÖRÜŞME TRAFİĞİ

Bu arada kriz ile ilgili Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias Arap ülkelerinin temsilcileri ile görüşme trafiği başlattı. Bu görüşmelerde Atina'nın krizin büyümeden 'diplomatik ve barışçıl yollarla çözülmesinin önemine dikkat çektiği' belirtiliyor.

Yunanistan Katar krizi ile ilgilenirken, Kıbrıs'taki Rum hükümeti İsrail ile olan ilişkilerini güçlendirmeye devam ediyor. Son bilgilere göre önümüzdeki günlerde İsrail savunma güçlerine ait özel bir birlik Kıbrıs'ı ziyaret edecek.

Katar'la askeri anlaşma Meclis'teKatar'la askeri anlaşma Meclis'te

Suudîler, Katar'lar, niye böyle yapıyorsunuz?Suudîler, Katar'lar, niye böyle yapıyorsunuz?