Yemen'de kolera salgını 22 ilden 19'una yayıldı

Yemen'deki yetersiz beslenme, temizlik ve savaş koşulları nedeniyle kolera salgını yayılıyor. Sınır Tanımayan Doktorlar, salgının 22 ilden 19'una yayıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) Yemen'deki kolera salgını hakkında açıklama yaptı. MSF'nin salgının ortaya çıkmasından bu yana 12 bin 428 kişiyi tedavi ettiği fakat salgına yakalananların sayısının arttığı belirtildi.

Yemen'de yetersiz hijyen koşulları, temiz içme suyunun olmaması ve savaş nedeniyle halkın kolera gibi hastalıklara karşı daha da savunmasız hale geldiği kaydedildi.

'SALGIN YOKSUL VE UZAK BÖLGELERE ULAŞTI'

Sağlık hizmetlerine erişimde sorunlar olduğu aktarılan açıklamada, "Kolera salgını şu anda uzak ve yoksul bölgelere kadar ulaşmış durumda ve bu bölgelerde yaşayan insanların sağlık hizmeti alabilecekleri yerlere ulaşabilmek için maddi imkanları bulunmuyor" denildi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün, 29 Mayıs'taki raporuna göre koleraya yakalananların sayısının 50 bini aştığını ifade edildi. Ekim 2016-Mart 2017 arasında yaşanan ilk salgın sırasında toplam 22 ilin 15'inde görülürken son salgın 19 ilde görülüyor.

KİRLİ SU KAYNAKLARI TESPİT EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

MSF'nin, 7 ilde bulunan (Amran, Hacca, El Dali, Hudayda, İbb, Taiz ve Sanaa) 8 kolera tedavi merkezi, 6 kolera tedavi birimi ve 2 stabilizasyon ünitesinde 12 bin 428 hastayı tedavi ettiği aktarıldı. MSF'nin, ilk olarak Hacca'da, 30 Mart tarihinde kolera vakası tespit ettiği, vakaların artması nedeniyle yeni tedavi merkezleri açtığı kaydedildi. Hastalığa neden olan kirli içme suyu kaynaklarının tespiti için de çalışmalarını sürüyor. (HABER MERKEZİ)