Ümran ortaya çıktı

Halep'te bir ambulansta çekilen görüntüleriyle Suriye'deki iç savaşın sembollerinden biri haline gelen yedi yaşındaki Ümran ortaya çıktı. Ümran, Halep'te hükümet kontrolündeki bölgede yaşıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'deki iç savaşın sembollerinden biri olan 'Ümran bebek', Halep'te bir ambulansta kanlar içinde görüntülenmesinden aylar sonra ortaya çıktı. Ümran Dakneş ve ailesi, Suriye'de hükümet yanlısı bir televizyon kanalında sunuculuk yapan Kinana Alloush ile bir söyleşi yaptı.

Alloush Facebook hesabından Ümran ve ailesinin fotoğraflarını ve görüntülerini paylaştı. Buna göre Ümran Halep'te, hükümet kontrolündeki bölgede sağlıklı bir biçimde yaşıyor.

https://www.facebook.com/KinanaAllouchePage/photos/a.589746997729202.1073741857.502118716492031/1382487278455166/?type=3&theater

Alloush'un paylaştığı kısa videodaysa, Ümran'ın babası oğlunun kaçırılmasından endişelendiği için adını ve saç stilini değiştirdiğini, silahlı isyancıların kendilerini tehdit ettiğini söyledi. Baba, kendilerine Suriye'yi terk etmeleri için yapılan teklifleri de ordunun imajına zarar vermek istemedikleri için reddettiklerini belirtti.

Dakneş ailesinin, Halep kuşatmasının son günlerinde evleri hava saldırısında yıkıldıktan sonra hükümet kontrolündeki bölgeye geçtiği belirtilmiş ancak aileden bugüne dek haber alınamamıştı. Geçmişte isyancıların cansız bedenleriyle selfie çektiği için tepki çeken Alloush ile söyleşiyi hangi koşullarda yaptıklarıysa bilinmiyor. (Dış Haberler)

Beş yaşındaki Suriyeli çocuğun dünyayı sarsan fotoğrafıBeş yaşındaki Suriyeli çocuğun dünyayı sarsan fotoğrafı