Türkiye'den Katar krizinde arabuluculuk sinyali

Körfez'in önde gelen ülkelerinin 'teröre destek' gerekçesiyle Katar'la diplomatik ilişkileri kesme kararı sonrası Türkiye arabuluculuk önerdi. Açıklamada, "Türkiye çözüm için üzerine düşeni yapmaya hazır" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye, yedi ülkenin Katar'la diplomatik ilişkilerini kesmesine ilişkin krizde 'diyalog' çağrısı yapıp arabuluculuk önerdi. Türkiye Dışişleri'nden yapılan açıklamada, "Türkiye üzerine düşeni yerine getirmeye hazırdır" denildi.

"Bu karardan büyük üzüntü duyuyoruz" denilen açıklamada, "Türkiye'nin stratejik işbirliği içinde olduğu ve bölgesel barış, güvenlik ve istikrar bakımından önemli bir role sahip bulunan Körfez İşbirliği Konseyi üyelerinin kendi aralarındaki görüş ve yaklaşım farklılıklarını diyalog yoluyla çözmeleri en halisane temennimizdir" ifadesi yer aldı.

Dışişleri, "Türkiye, bölgesinin sorumlu bir aktörü ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Zirve Dönem Başkanı olarak dost ve kardeş ülkeler arasında yaşanan bu anlaşmazlığa en kısa sürede çözüm bulunması hususunda üzerine düşeni yerine getirmeye hazırdır" önerisi getirdi. (Dış Haberler)

6 soruda Katar krizi: 'Abluka'nın sebebi ne?6 soruda Katar krizi: 'Abluka'nın sebebi ne?