Belediye açıkladı: Yasak reklam içindi

İsviçre Belediyesi Bergün kasabasında "orada olamayanların kıskanacakları" gerekçesiyle yasakladı. Yasağın sonra reklam kampanyası olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsviçre’nin turistik 450 nüfuslu Bergün kasabasında fotoğraf yasağı devam ediyor. Belediye turist çekmek için başlattığı kampanyada "aşırı doğal güzellikten ötürü burada çekilecek olan fotoğrafların bu bölgede yaşamayanları üzeceği" gerekçesiyle fotoğraf çekmeyi yasakladı. Daha sonra bunun bir reklam kampanyası olduğu ortaya çıktı.

Doğal güzelliği ile ünlü Bergün kasabasını her yıl yaklaşık 150-200 bin turist ziyaret ediyor. İtalya sınırına yakın olan İsviçre’nin kayak merkezi St. Moritz yakınında bin 360 m. yükseklikte yer alan Bergün'de belediye bölgeye daha fazla turist kazandırmak için fotoğraf yasağı uyguladıklarını açıkladı. Kasabanın içinde yerleştirilen ikaz levhalarında, ‘burada her yerde fotoğraf çekme yasağı olduğu ve çekenleri 5 İsviçre Frangı ceza beklediği yazıldı’. Belediye yetkilileri yaptıkları açıklamada, “Bergün kasabasının olağanüstü doğa güzelliği fotoğraflarının sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılmasıyla başka insanların huzurunu kaçırabilir. Bergün’de bulunmayanlar mutsuz olurlar” denildi. Turist çekmek için yapılan ilginç projenin belediye tarafından halkla ilişkiler çalışması olduğu öğrenildi. Bergün Belediyesi turistlerin rahat olmalarını fotoğraf için ceza kesilmeyeceğini bildirdi. (DHA)

Etiketler İsviçre reklam yasak