Yunanistan'da halk meclise yürüdü

Yunanistan’da, hükümetin kreditörlerle ilave kemer sıkma önlemleri için anlaşması protesto edildi. Kamu ve özel sektör çalışanları başkent Atina’da gösteri yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Kamu Çalışanları Federasyonu (ADEDY) ve İşçi Sendikaları Genel Konfederasyonunun (GSEE) çağrısıyla Sintagma Meydanı'nda gerçekleştirilen protesto eylemi sırasında, ana gruptan ayrılan başka bir grup meclise girmeye çalıştı. Polis, bu göstericilere gazla müdahale ederken, göstericiler de meclis önündeki bölgeye molotof attı. Göstericilerin kullandığı molotoflar sonucu meclis binası önünde bulunan meçhul asker anıtının yanındaki nöbetçi kulübesi yandı.

yunanistan-haber2 .

Mecliste üçüncü kurtarma programı kapsamında ilave kemer sıkma tedbirleri içeren torba yasa tasarısıyla ilgili tartışmaların sürdüğü sırada meydana gelen olaylarda bazı göstericilerse iktidardaki SYRIZA’nın posterlerini yaktı. Gösterilerin ardından 3 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

yunanistan-haber3 .

Hükümetin, üçüncü kurtarma programı kapsamında, yeni kredi diliminin serbest bırakılması için 2019 ve 2020 döneminde emeklilik maaşlarını ve vergi muafiyeti tavan sınırını düşürecek tedbirler içeren düzenlemenin bugün geç saatlerde parlamentoda oylanması öngörülüyor. (DIŞ HABERLER)