Trump'dan Merkel'e: Erdoğan harika biri

Reuters, Erdoğan-Trump görüşmesi öncesinde ABD Başkanı'nın Erdoğan'dan övgüyle bahsettiğini yazdı. Ajansın 'yakın bir kaynağa' dayandırdığı haberine göre Trump, Almanya Başbakanı Merkel'e "Erdoğan harika biri" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile bugün yapacağı görüşmeden önce, Amerikan başkanının geçtiğimiz ay Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesinde Erdoğan hakkında 'harika biri' dediği öne sürüldü.

'Trump Rusya'ya gizli IŞİD bilgilerini verdi''Trump Rusya'ya gizli IŞİD bilgilerini verdi'

Reuters'ın bugün yayınladığı haberde yer alan bilgiye göre Merkel'in Erdoğan'ın Almanya ve müttefik AB ülkelerine Nazi suçlamasında bulunduğunu belirtmesinin ardından Trump'ın şaşırdığı ve "Erdoğan harika biri" dediği yazdı. Reuters'ın yakın bir kaynağın açıklamaları olarak geçtiği haberde Trump'ın, Türkiye'deki anayasa değişikliği referandumu kampanyaları esnasında Türk bakanların bazı AB ülkelerinde yaşadıkları sorunların farkında değilmiş gibi bir hali olduğu iddia edildi.

Alman hükümeti yaptığı açıklamada Trump'ın yorumuyla ilgili iddiaları reddederken Beyaz Saray'ın da konuyu cevapsız bıraktığı kaydedildi. (DIŞ HABERLER)

'Trump ile Erdoğan çok iyi anlaşacak!''Trump ile Erdoğan çok iyi anlaşacak!'

Erdoğan-Trump görüşmesi öncesi Gülen'den Washington Post'a makaleErdoğan-Trump görüşmesi öncesi Gülen'den Washington Post'a makale