Pentagon'dan Türkiye'ye koruma sözü

Başbakan Yıldırım, ABD Savunma Bakanı Mattis ile görüştü. Yapılan açıklamada ABD'nin NATO müttefiki olan Türkiye'yi koruma konusunda taahhüdünü yinelediği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Savunma Bakanı James Mattis, İngiltere'nin başkenti Londra'da Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü. Mattis, görüşmesinde NATO müttefiki olan Türkiye'yi koruma konusunda ABD'nin taahhüdünü yinelediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD yanlıştan bir an önce dönsünCumhurbaşkanı Erdoğan: ABD yanlıştan bir an önce dönsün

Somali Konferansı'na katılmak üzere Londra'da bulunan Yıldırım, Mattis ile görüştü. ABD'nin YPG'nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) ağır silah verme kararının ardından Mattis, Reuters'da yer alan habere göre Washington'un NATO müttefiki olarak Türkiye'yi koruma taahhüdünü yinelediklerini belirtti. Açıklama Mattis'in sözcüsü tarafından yapıldı.

ERDOĞAN: TRUMP'A İLETECEĞİM

ABD'nin SDG'ye ağır silah verme kararı Türkiye tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan konuyla ilgili, "ABD'nin YPG'ye silah yardımı hakkındaki tavrımızı ve endişemizi 16 Mayıs'daki Washington ziyaretimde ABD Başkanı Donald Trump'a ifade edeceğim" ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)

7 soruda ABD'nin YPG kararı7 soruda ABD'nin YPG kararı

Savunma Bakanlığı'ndan ABD'ye YPG tepkisiSavunma Bakanlığı'ndan ABD'ye YPG tepkisi