Trafik lambasında 'esrar' izi

'Küçük İstanbul'daki trafik lambalarına Alman polisi 'gözümüz üzerinizde' mesajını ayakkabı asarak veriyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Berlin'de 'Küçük İstanbul' olarak anılan ve Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgede trafik lambalarına asılan ayakkabıların sırrını Milliyet yazarı Ali Eyüpoğlu anlattı. Eyüpoğlu bugün yayınlanan köşesinde şunları yazdı:

Berlin’de Türklerin yoğun olarak yaşadığı “Küçük İstanbul” olarak adlandırılan Kreuzberg’de dolaşırken yedi ay önce, oyuncu eşi Orhan Kılıç ve oğlu Aras’la bu şehre yerleşen meslektaşım Sema Denker, trafik lambasında asılı ayakkabıları gösterip sordu:

“Sence bu spor ayakkabılar niye asılıyor trafik lambasının direğine?”

Soru çalışmadığım bir yerden çıktığı için tutacak bir tahminde bulunmam zordu. Sema baktı ki benden makul ve mantıklı bir yanıt gelmeyecek, kendi açıkladı trafik ışıklarında sallanan spor ayakkabı maketlerinin sebebini:

“Berlin’de sadece Kreuzberg’deki bazı trafik lambalarındaki ayakkabıları oraya asan Alman polisi... Bu ayakkabıların asılı olduğu ışıkların etrafı Berlin’de esrarın gayri resmi olarak satıldığı ve içildiği yerler de ondan. Normalde uyuşturucu yasak, ama bu işaretleri koyarak ‘Gözümüz üstünüzde’ işareti bırakıyor trafik lambalarına.”

Yolunuz Berlin’e ve Kreuzberg’e düşerse aklınızda olsun trafik ışıklarındaki “Esrarın ayak izleri”...