Almanya: İdam referandumuna izin vermeyiz

Almanya hükümeti sözcüsü Steffen Seibert, idam referandumunun Almanya'daki Türkiye temsilciliklerinde yapılmasına izin vermeyeceklerini açıkladı. Seibert, "Anayasamız ve Avrupa değerlerine aykırı olan bir tedbir konusunda Almanya'da referandum yapılması siyasi olarak düşünülemez" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya hükümeti sözcüsü Steffen Seibert, olağan basın toplantısında Türkiye'de yaşanan idam referandumu tartışmalarına değindi. Seibert, "Bizim anayasamız ve Avrupa değerlerine aykırı olan bir tedbir konusunda Almanya'da referandum yapılması siyasi olarak düşünülemez" dedi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Seibert idam referandumunun Almanya'daki Türkiye temsilciliklerinde yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Seibert, "Eğer bir devletin Almanya'daki büyükelçilikleri ve başkonsolosluklarında seçim veya referandum yapmak isterse, bunun izne tabi olduğunu" belirtti.

Türkiye'den bir talebin gelmediğini aktaran Seibert, Almanya'da idam referandumuna ilişkin soruların "varsayımlara" dayalı olduğunu, normal koşullarda bu tür sorulara yanıt vermediğini dile getirdi.

Seibert, Alman hükümetinin gelecek bu tür bir "talebi onaylamak zorunda olmadığını" sözlerine ekledi. Seibert "Bu şu anlama geliyor: Federal hükümet izin vermeyebilir. Almanya'da bir oylamayı yasaklayabilir… Böyle bir referandumu yasaklamak için yasal olanaklarımızı kullanacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.