YPG Sözcüsü Redul Halil: ABD sözlerini tutmalı

TSK bombardımanı ile vurulan YPG'den açıklama: ABD ile birlikte terörle mücadele ediyorsak, birbirimize sahip çıkmamız ve birbirimize savunmamız gerekir

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ilk kez Irak'ta Şengal ve Suriye'de Karaçok'ta PKK-YPG hedeflerine düzenlediği hava operasyonlarının yankıları devam ediyor. Bombardımanın ardından Karaçok'ta inceleme yapan Amerikalı komutanla birlikte fotoğrafları yayınlanan YPG sözcüsü Redur Halil, Amerika'nın Sesi Televizyonu'na konuya ilişkin açıklama yaptı. Rojava'da hem ABD askerleri, hem de koalisyon askerleri olduğunu anlatan Halil, şunları söyledi: "Karaçok'da YPG'nin komuta merkezi vardı ve orası hedef alındı. Biz koalisyon temsilcilerine sorduk, Türkiye'nin bu hava operasyonundan önceden haberlerinin olmadığını söylediler. Kendilerinden habersiz bu operasyonun gerçekleştirildiğini söylediler. Yine de koalisyonun daha önce verdiği sözler vardır, buna sahip çıkması gerekir. ABD ile birlikte terörle mücadele ediyorsak, birbirimize sahip çıkmamız ve birbirimize savunmamız gerekir."

'TÜRKİYE'YE TEK KURŞUN ATMADIK'

YPG olarak Türkiye'de eylem yapmadıklarını ve silah sokmadıklarını söyleyen Redul Halil, "Altı yıldır bizim taraftan Türkiye'ye tek bir kurşunun atılmasına izin vermedik" dedi. (DİYARBAKIR/DHA)

Etiketler ABD TSK YPG