İsrail ve Almanya arasında ziyaret krizi

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, resmi ziyaret için İsrail'e gitti. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Gabriel'in İsrail'i eleştiren sivil toplum örgütleriyle görüşmek istemesi üzerine görüşmeyi iptal etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail’de resmi temaslarda bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in, ziyareti iki ülke arasında siyasi krize dönüştü.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in, İsrail'in yasadışı yerleşim birimleri politikasını eleştiren sivil toplum örgütü "Organisation Breaking the Silence" yetkilileri ve insan hakları örgütü temsilcileri ile bir araya gelmek istedi.

Bunun üzerine İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Sigmar Gabriel ile yapacağı görüşmeyi iptal etti.

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, görüşmenin iptal edilebileceği yönündeki haberler üzerine, bu sabah ARD televizyonuna “Bunu bir dramaya çevirmek istemem ama eğer iptal ederse bu kayda değer bir olay olur” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Almanya, Şubat ayında İsrail’in 4 bin konutlu yeni yerleşim kararını eleştirince, Mayıs ayı içerisinde yapılacak Almanya-İsrail hükümet görüşmesi ertelenmişti. Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier’in, 6-9 Mayıs tarihleri arasında İsrail ve Filistin'i ziyaret etmesi bekleniyor. (ALMANYA/DHA)