Rusya Tarım Bakanı: Sırtımızdan vurulduk

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, Tğrkiye'nin Rus tarım ürünlerine yönelik kısıtlaması için "Bunu beklemiyorduk. Bununla bir anlamda sırtımızdan vurulduk" dedi. Tkaçev, iki ülke ilişkilerinin normale dönmesi istediklerini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, Türkiye'nin Rus tarım ürünlerine sevkiyatına kısıtlama getirmesinin "sırtımızdan vurulduk" şeklinde değerlendirdi. Tkaçev, Türkiye'den domates almak yerine, Rus çiftçileri destekleyeceklerini söyledi.

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, “Rossiya 24” TV kanalına açıklama yaptı. Tkaçev, “Hükümetin tavrı olumsuz yönde. Türk üreticiler için domates pazarını açmayı planlamıyoruz. Her şeyden önce kendi üreticilerimizi destekleyeceğiz” dedi.

Tkaçev, buğday başta olmak üzere Rus tarım ürünlerinin Türkiye’ye sevkiyatına getirilen kısıtlamaları "sırtından vurulmak" olarak nitelendirdi. Tkaçev, “Biz bunu beklemiyorduk. Bununla bir anlamda sırtımızdan vurulduk. Rusya ve Türkiye’nin ilişkilerinin normale dönmesini çok istiyoruz” şeklinde konuştu.

'YENİ PAZARLAR BULACAĞIZ'

Rusya’nın Türkiye’ye sevkiyatlar olmadan yaşamayacağını söylemenin yanlış olduğunu belirten Tkaçev, “Yeni pazarlar bulacağız, ama ben mantığın üstün geleceğinden eminim. Türkiye de Rus tahıl ürünlerinin alımında ilgili” ifadelerini kullandı.

Rus tarım ürünlerine getirilen kısıtlamalardan kaynaklanan zarara değinen Tkaçev, “Bu rakam herkes tarafından biliniyor, neredeyse 1,3-1,5 milyar dolar değerinde. Bu bizim için kötü ama kritik değil. Orta yol bulacağımızı düşünüyorum” diye konuştu. (DHA)