Ruslar Türk domateslerine el koydu

Rusya'ya Belarus'tan kaçak olarak sokulmaya çalışılan 20 ton domatese el kondu. Yetkililer, domatesler için sahte belge düzenlendiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'yla domates krizi devam ediyor. Rus tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor, Belarus'tan Rusya'ya kaçak olarak sokulan Türkiye menşeli 20 ton domatese el koydu. Rosselhoznadzor yetkilileri, Pskov bölgesindeki bir kontrol noktasında Belarus'tan Rusya'ya yasak olmasına karşın sokulmaya çalışılan 20 ton domatese el koyduklarını açıkladı.

'MANTAR' BELGESİ...

Yetkililer, domatesler için sahte belge düzenlendiğini de söyledi. Buna göre, söz konusu belgelerde ürünlerin domates değil, mantar olduğu belirtiliyordu. Rosselhoznadzor yetkilileri, el konulan domateslere ne yapılacağına Rusya yasaları doğrultusunda karar verileceğini de ekledi. Rusya'da, ülkeye girişi yasak olan ürünler ele geçirilmeleri hâlinde imha ediliyor.

DOMATES KRİZİNİN SEBEBİ NE?

İki ülke ihracatında önemli yer tutan domates, Rusya'nın Türkiye'den alımına hâlâ izin vermediği ürünlerden biri. Türkiye'den domates alımına yönelik yasak, Türk F16'larının Kasım 2015'te bir Rus uçağını düşürmesi sonrası alınmıştı. İlişkilerin normalleşmeye başlaması ardından Rus hükümeti Türkiye'den alınan gıda ürünlerinin bir kısmı için uyguladığı yasağı kaldırdı. Fakat domates, salatalık, elma, armut ve çilek gibi ürünlere yönelik yasaklarsa hâlâ geçerli. (Kaynak: Sputnik Türkiye)

Bakan Zeybekçi’den 'Rusya' itirafıBakan Zeybekçi’den 'Rusya' itirafı

Rusya Türkiye'de domates üretecekRusya Türkiye'de domates üretecek

Çavuşoğlu: Domates engelini kaldıracağızÇavuşoğlu: Domates engelini kaldıracağız