Beyaz Saray sözcüsünden Hitler gafı

Sean Spicer, dünkü Hitler gafından sonra özür dilemek zorunda kaldı. Spicer'a tepkiler büyüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer, dün yaptığı basın toplantısında sarfettiği "Esad  Hitler'den daha kötü. Hitler kimyasal silah kullanmamıştı sözlerinin ardından özür dilemek zorunda kaldı. Sean Spicer, hata yaptığını ve kastının Esad ile Adolf Hitler'i kıyaslamak olmadığını belirtti. Spicer basın toplantısı sırasında Hitler'in Yahudi soykırımında zehirli gaz kullandığını hatırlatması üzerine "Ne demek istediğinizi anlıyorum ama demek istediğim şey Esad kimyasal bombayı masum sivillerin yaşadığı kasabalara attı. Hitler Yahudileri Holocaust merkezlerine götürüyordu" dedi

Kastının "Hitler'in Esad gibi aynı yöntemle kendi halkına sarin gazı kullanmadığını" anlatmak olduğuna değinen Spicer, daha sonra yazılı bir açıklama yaparak sözlerinin "Yahudi Soykırımı" (Holocaust) ile mukayese edilmemesi gerektiğini vurguladı.  Daha sonra CNN kanalına konuşan Spicer, Holocaust ya da Hitler'i anımsatan sözlerinin yanlış olduğunu ve kamuoyundan özür dilediğini ifade etti.

'SPICER HOLOCAUST MÜZESİ'NE GİTSİN'

Sözcü Spicer'ın sözlerine tepki göstermekte gecikmeyen Demokrat Parti'nin Temsilciler Meclisi'ndeki Azınlık Lideri Nancy Pelosi, yaptığı yazılı açıklamada, Spicer'ın hemen kovulması gerektiğini söyledi.

Pelosi, ABD'de çok sayıdaki Yahudi vatandaşın bu sözlerden incindiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Bill ve Hillary Clinton'un kızı Chelsea Clinton ise attığı tweette "Umarım sayın basın sözcüsü birkaç sokak ötedeki Holocaust Müzesi'ni gezmeye vakit ayırır" dedi

Senatör Ben Cardin ise twitter hesabında "Gerçekten mi? Birileri sayın sözcüye biraz tarih dersi versin Sean Spicer,sanırım aradığınız kelime toplama kampı" dedi. Sean Spicer'a yahudi kuruluşlarından da tepki geldi. Anne Frank Merkezi Spicer'ın kovulması çağrısı yaptı. (Dış Haberler)