'Türkiye Suriye için gizli toplantı istedi'

ABD'nin saldırısı sonrası Suriye'de barış öngören Astana barış görüşmelerinin akıbeti de merak konusu. Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Türkiye'nin bir sonraki Astana görüşmeleri öncesi gizli toplantı talep ettiğini öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin barış görüşmelerinin sürdüğü bir dönemde 'kimyasal silah' gerekçesiyle Suriye'ye düzenlediği saldırı tartışılırken, Şam yönetiminden Türkiye'ye ilişkin bir iddia geldi. Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Türkiye’nin bir sonraki Astana barış görüşmeleri için İran’ın başkenti Tahran’da bir gizli toplantı talep ettiğini söyledi.

'TÜRKİYE, GAZETECİLERİN İÇERİ ALINMAMASINI İSTEDİ'

Rus sitesi Sputnik’e konuşan Mikdad, görüşmeyle ilgili "Türk hükümeti, muhtemelen pozisyonunun bilinmemesi için görüşmeyi organize edenlerden basının içeri alınmamasını istedi" ifadelerini kullandı. Bir sonrasi Astana görüşmelerinin Mayıs başında yapılması planlanırken, Mikdat şöyle konuştu: "İran, gizli toplantının, Kazakistan’ın başkenti Astana’da 3-4 Mayıs tarihlerinde yapılması planlanan görüşme öncesinde, 18-19 Nisan’da yapılmasını planlıyor." (Kaynak: Sputnik)

Ebu İvanka! Saçma sıkan kovboy!Ebu İvanka! Saçma sıkan kovboy!