Mısır'da iki kiliseye bombalı saldırı

Mısır'ın Tanta kentinde kiliseye yönelik bombalı saldırıda en az 25 kişi hayatını kaybetti, 42 kişi de yaralandı. Tanta'daki saldırının ardından bir diğer saldırı da İskenderiye kentindeki bir kilisede yaşandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mısır'ın kuzeyinde, Nil nehri deltasında bulunan Tanta kentindeki bir kiliseye bombalı saldırı düzenlendi. İlk saldırıdan saatler sonra ülkenin kuzey kıyı şeridinde bulunan İskenderiye kentindeki bir kilise önünde bombalı saldırı gerçekleştiği aktarıldı.

PALMİYE PAZARI'NA SALDIRI

Aziz George kilisesine Palmiye Pazarı ayini sırasında yapılan saldırıda BBC'nin haberine göre en az 25 kişi hayatını kaybetti, 42 kişi yaralandı. Hristiyanlar tarafından İsa Peygamber'in zafer kazandıktan sonra Kudüs'te girdiği gün kutlanan Palmiye Pazarı, ayrıca Kutsal Hafta'nın başlangıcı kabul ediliyor.

Aralık ayında da başkent Kahire'de Kıpti katedraline bombalı saldırı düzenlenmiş 25 kişi yaşamını yitirmişti. Saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

DİĞER SALDIRI İSKENDERİYE'DE

Tanta kentindeki patlamaların ardından öğleden sonra Mısır'ın kuzeyindeki İskenderiye kentinde bir kilisenin önünde patlama olduğu belirtildi. Mısır'ın devlet televizyonundan yapılan açıklamada patlamada 11 kişinin hayatını kaybettiği, 66 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

mısır1

Devlet televizyonundan yapılan bir başka açıklamada İskenderiye'deki saldırının canlı bomba tarafından yapıldığı söylendi.

KARAKOLDA PATLAMA

Sputnik'in yerel basına dayandırarak verdiği habere göre Tanta kentinde yaşanan patlamanın ardından kentte ikinci bir patlama daha meydana geldi. Patlamanın kentteki bir polis karakolunun dışında yaşandığı öne sürülüyor.

mısır5

IŞİD, saldırıları örgüte ait Amak Haber Ajansı'na geçtiği bilgi aracılığıyla üstlendi.  (DIŞ HABERLER)