Kim Jong-un'dan 'milyonluk' Suriye mesajı

Suriye'ye saldırı Kuzey Kore'nin de tepkisini çekti. Ülkenin nükleer silah politikası savunuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batı dünyasında ABD'nin Suriye'ye düzenlediği hava saldırısından 'ders alması' gerektiği yorumları yapılan Kuzey Kore'den gözdağı geldi. Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, Amerikan saldırısını 'affedilemez bir saldırganlık' eylemi diye niteledi. Devlet televizyonu KCNA'dan yayınlanan açıklamada, "Suriye'ye yönelik Amerikan füze saldırıları egemen bir devlete karşı affedilemez bir saldırganlık eylemidir ve bunu güçlü bir biçimde kınıyoruz" denildi.

Açıklamada, "Amerikan saldırıları, nükleer silah geliştirme kararımızın milyon kere doğru olduğunu ortaya koydu" sözleri dikkat çekti.

'ESAD KİM'E TEŞEKKÜR ETTİ'

Dünyanın en kapalı rejimi sayılan ve Suriye'yi kilit bir müttefik olan gören Pyonyang'ın açıklamasında, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a desteklerindne ötürü teşekkür ettiği de belirtildi.

Kuzey Kore'nin füze denemeleri ABD'yle daimi bir gerilim konusuyken, İsrail'in Suriye saldırılarına destek verdiği açıklamada İran ve Kuzey Kore'ye 'bir ders' vurgusu dikkat çekmişti. (Dış Haberler)