Iraklı Şii liderden Esad'a istifa çağrısı

Irak siyasetinin etkili ismi olan Şii lider Sadr'dan, ABD'nin Suriye'ye hava saldırısı konusunda çarpıcı bir açıklama geldi. Sadr, 'Suriye halkının kendi kaderini ele alması' için hem dış güçlere çekilme, hem de Esad'a istifa etme çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Iraklı Şii lider Mukteda Sadr, ABD'nin Suriye'ye yönelik hava saldırılarına ilişkin açıklamasında dikkat çekici bir çıkış yaptı. Sadr, Amerikan saldırısını kınayıp 'tüm yabancı tarafları' Suriye'den çekilmeye çağırdığı açıklamasında, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a da istifa çağrısı yaptı.

Sadr, açıklamasında hem Suriye'deki kimyasal kaynaklı ölümleri, hem de ABD'nin füze saldırısını kınadı. Şii lider, "Suriye halkının ipleri kendi ellerine alabilmesi için tüm tarafları Suriye'deki askeri varlıklarını geri çekmeye çağırıyorum. Kaderlerine karar verme hakkına sahip olan tek kişiler Suriyelilerin kendileri; bunun alternatifi ülkeyi yıkıntıya dönüştürecek" dedi.

Iraklı Şii lider, bu sözlerinin devamında Esad'a da şöyle seslendi: "Savaşın belalarından ve terörist baskıdan kaçınmak için, Beşar Esad'ın istifa etmesini ve görevini bırakmasını mantıklı görüyorum." (Dış Haberler)