Kremlin sözcüsü İdlib'teki saldırı için 'canavarca bir suç' dedi

Kremlin sözcüsü İdlib'teki saldırı için açıklama yaptı. Saldırıyı "canavarca bir suç" olarak nitelendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Suriye'nin İdlib bölgesinde meydana gelen ölümcül zehirli gaz saldırısını "canavarca bir suç" olarak nitelendirdi; ancak Washington'un olayla ilgili sonuçlarının objektif verilere dayanmadığını da sözlerine ekledi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov konferans görüşmesinde gazetecilere verdiği demeçte, "Bu tehlikeli ve korkunç bir suçtu ancak bu suçu hemen bir tarafa yüklemek yanlış olur" dedi.

Kimyasal silahların kullanımı "kabul edilemez" olarak nitelendiren sözcü, Suriye ordusundan bu tür silahların teröristlerin eline geçmediğine dair kesin bir açıklama da bekliyor.

Peskov, "White Helmets (Beyaz Baretliler)" adlı sivil savunma grubunun, olayla ilgili sağladığı kanıtların güvenilir kabul edilemeyeceğini söyleyerek, "Bu sonuçlara katılmıyoruz" dedi.

Peskov gazetecilere verdiği demeçte "Trajediden hemen sonra kimsenin bu bölgeye erişimi yoktu. ABD tarafının ya da diğer ülkelerden meslektaşlarımızın erişebileceği herhangi bir veri, objektif olgulara dayalı olamazdı" diye konuştu.

Peskov, bu anlaşmazlığın Rusya ile ABD arasındaki bağların niteliğini değiştirmesi pek mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Perşembe günü daha önce Suriye hükümetini İdlib'deki saldırıdan sorumlu tutmak için henüz erken olduğunu ve uygun bir soruşturma yapılması gerektiğini söylemişti. (DIŞ HABERLER)

Rusya: Esad'ı suçlamak için çok erkenRusya: Esad'ı suçlamak için çok erken