Rusya: Esad'ı suçlamak için çok erken

Rusya, İdlib'deki kimyasal gaz kaynaklı ölümler için soruşturma çağrısı yaptı. Rus Dışişleri açıklamasında "Esad'ı suçlamak için çok erken" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya, Batı dünyasının Suriye yönetimini sorumlu tuttuğu kimyasal gaz kaynaklı ölümler hakkında soruşturma çağrısı yaptı. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İdlib'de meydana gelen olayda 'Beşar Esad yönetimini suçlamak için çok erken olduğu' belirtildi ve 'derinlemesine soruşturma' çağrısı yer aldı.

Rus Dışişleri, Beşar Esad yönetimini sorumlu tutarak "Tavrım değişti" diyen Donald Trump'a da yanıt verdi. Açıklamada, Suriye'nin kimyasal silahlarının 2013'te yok edildiği anlaşmanın 'işe yaramadığı' yönünde ABD'den gelen açıklamalar da 'temelsiz' diye nitelendi. 2013'te Şam'da düzenlendiği belirtilen kimyasal saldırının ardından ABD'nin askeri müdahale tehdidiyle karşı karşıya kalan Şam yönetimi, saldırıdan silahlı isyancıları sorunlu tutsa da kimyasal silahlarının uluslararası toplum gözetiminde yok edilmesine izin vermişti.

8 soruda Suriye'de 'kimyasal saldırı'8 soruda Suriye'de 'kimyasal saldırı'

Rusya ve Suriye İdlib'deki son ölümlerden de isyancıları sorumlu tutuyor. İki ülke de, Suriye yönetiminin isyancıların elindeki bölgeye hava saldırısı düzenlediğini ancak kimyasal atılmadığını savunuyor. Bu teze göre, muhaliflere ait bir kimyasal deposunun vurulması sonucu sızıntı yaşandı.

Batı dünyası ve Türkiye'yse kimyasalı Suriye yönetiminin attığını savunarak harekete geçilmesi çağrısı yapıyor. (Dış Haberler)

Trump: Esad'a karşı tavrımız değiştiTrump: Esad'a karşı tavrımız değişti