Almanya Dışişleri Bakanı: Deniz Yücel'i kirli bir kampanyanın piyonu yaptılar

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, gazeteci Deniz Yücel'in tutuklanması hakkında konuştu. Gabriel, "Yücel'in kirli bir seçim kampanyasında siyasi bir piyon olarak işlev gördüğünü düşünebiliriz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, tutuklu bulunan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel konusunda Türkiye'yi bir kez daha eleştirdi. Spiegel dergisinin yarın çıkacak sayısına konuşan Gabriel, Deniz Yücel'in "kirli bir kampanyanın piyonu" olduğunu savundu.

Yücel'in tutukluluğunu "Hukuk devleti ve politik açıdan kabul edilemez" diye nitelendiren Sigmar Gabriel, "Neredeyse Yücel'in Türk liderler tarafından kirli bir seçim kampanyasında siyasi bir piyon olarak işlev gördüğünü düşünebiliriz" şeklinde konuştu.

Spiegel Online'de yer alan ön habere göre, Yücel'in tutukluluğunun Avrupa değerleriyle uyuşmadığını belirten Gabriel, 4 Mart'ta Başbakan Binali Yıldırım ile Angela Merkel arasındaki görüşmede söz verildiği halde, bugüne kadar Yücel'e konsolosluk desteği verilmemiş olmasını da eleştirdi. (DHA)

Almanya: Türkiye Başbakanı'na artık güvenemeyecek miyiz?Almanya: Türkiye Başbakanı'na artık güvenemeyecek miyiz?

Almanya Dışişleri Bakanı: Hasar olağanüstü derecede büyükAlmanya Dışişleri Bakanı: Hasar olağanüstü derecede büyük