Avrupa Konseyi Türkiye'nin FETÖ önergesini reddetti

Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi'nde AK Partili Türel başkanlığındaki Türkiye heyetinin verdiği 'FETÖ' önergesi geri çevrildi. Kongrede kayyım atamalarına da dikkat çekildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 32. Genel Kurulu Strazburg'da toplandı. Toplantıda Türkiye heyetine AK Partili Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes türel başkanlık etti.

Toplantıda İsveçli Anders Knape ve Hollandalı Leendert Verbeek'in geçen yıl ekim ve aralık aylarında yaptıkları Türkiye ziyaretleri sonrası hazırladığı, Türkiye'de yerel yöneticilerin durumuna ilişkin rapor ele alındı. Toplantıda Türkiye'de son dönemde gerçekleştirilen kayyum atamaları başta olmak üzere, yerel yönetimlere getirilen düzenlemelere ilişkin hazırlanan karar tasarısı da görüşüldü.

DEĞİŞİKLİK İÇİN ÖNERGE

Kongre üyelerinin hazırladığı tasarıda "Kongre, Türkiye'nin mücadele ettiği artan terör saldırıları, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi, ülkede bulunan milyonlarca sığınmacı ve sınırları etrafında devam eden savaş gibi tehditlerin farkındadır" maddesine yer verildi. Ancak, Türel'in başkanlığındaki heyet maddenin darbe girişimiyle ilgili bölümünün "FETÖ/PDY tarafından düzenlenen 15 Temmuz darbe girişimi" şeklinde değiştirilmesi için önerge verdi. Ancak kongre üyeleri bu öneriyi geri çevirdi.

Menderes Türel, kongre üyelerinin bu tavrına tepki gösterdi. Türel, "Bu utanç verici kararı esefle kınıyorum" dedi. (Dış Haberler)