ABD'ye gitmek artık çok daha zor

ABD Dışişleri, vize başvurularındaki güvenlik incelemesinin daha da sıkılaştırılması talimatı verdi. Vize için 15 yıllık seyahat geçmişinizden, son 5 yıldaki e-postalarınıza hatta ikamet ettiğiniz adreslere kadar herşeyiniz incelemeden geçebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Trump'ın talimatıyla bazı Müslüman ülkelere getirilen seyahat kısıtlamalarına tepkiler sürerken, yasağın kapsamı genişletiliyor. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın, geçen hafta tüm dünyadaki ABD elçiliklerine, vize başvurularının çok daha sıkı bir incelemeden geçirilmesi talimatı verdiği ortaya çıktı.

Buna göre vize başvurusu yapan kişilerin son 15 yıldaki seyahat geçmişi, ikamet ettiği adresler ve çalıştığı işyerleri ile son 5 yıldaki e-posta adresleri ve sosyal medya hesapları sorulabilecek.

Ayrıca İran, Suriye, Libya, Yemen, Somali ve Sudan'dan ABD'ye yapılacak vize başvurularında, başvuru sahiplerine 'daha önce DEAŞ'ın kontrol ettiği bir bölgede bulunup bulunmadıkları" da sorulacak.

New York Times gazetesinde yer alan haberde, Trump yönetiminin yeni vize rejimine ilişkin katı güvenlik prosedürlerinin detayları yer aldı.

Türkiye'den ABD'ye 'tomografi' önerisiTürkiye'den ABD'ye 'tomografi' önerisi

Belgeye göre, ABD'nin Vize Muafiyet Programı kapsamındaki 38 ülke hariç, dünya genelindeki vize başvurularında başvuru sahiplerinin birçok kişisel bilgisi detaylı olarak incelenebilecek. Gerekçe ise 'ülkenin terör tehdidine karşı korunması.'