Nasrallah: Netanyahu, Putin'e yalvarmak için Moskova'daydı

Hizbullah lideri Nasrallah, Netanyahu'nun IŞİD'in bitmesinden tedirgin olup Putin'e yalvarmak için Rusya'ya gittiğini söyledi. Nasrallah, "IŞİD'in yenilgisi İsrail'in yenilgisidir ve bu da direniş ekseninin zaferidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği suçları konu alan Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan ESCWA raporunun geri çekilmesini eleştirdi. Nasrallah, BM'nin ABD ve İsrail'in çıkarlarına göre hareket ettiğini söyledi.

Nasrallah'tan Türkiye halkına IŞİD çağrısıNasrallah'tan Türkiye halkına IŞİD çağrısı

'BM, BİZİM HAKLARIMIZI KORUYAMAYACAK DURUMDA'

Lübnan'da siyasi hareketin yanı sıra askeri kolu da bulunan Hizbullah'ın lideri Nasrallah, İran merkezli Fars News haberine göre, ESCWA Sekreteri Rima Halef'in BM'nin aldığı kararın ardından istifa etmesini tebrik etti, "BM'nin ABD kontrolünde olduğunu ve bizim haklarımızı savunamayacak derecede zayıf bir kuruluş olduğunu çok önceden biliyorduk" dedi.

'IŞİD'İN YENİLGİSİ, İSRAİL'İN YENİLGİSİDİR'

Konuşmasında Suriye'de altıncı yılını devirecek olan savaştaki İsrail etkisinin üzerinde duran Nasrallah, İsrail'in Suriye'de yenilgiyi kabul etmek istemediğini söyledi. Nasrallah, IŞİD ve El Nusra gibi örgütlerden bahsederek "Bugün onlar ABD'nin iki yüzlü olduğunu fark ettiler. Ama İsrail hâlâ yenilgisini kabullenmemekte, hâlâ Suriye'de bir çok noktaya saldırılar düzenlemekte" dedi.

Hizbullah: Trump'tan faydalanacağızHizbullah: Trump'tan faydalanacağız

Suriye'nin düşmanlarının kaybettiğini söyleyen Nasrallah, "Suriye'ye karşı savaşan herkes bilmelidir ki, bu proje artık bitmiştir. Netanyahu IŞİD'in bitmesi korkusuyla Putin'e yalvarmak için Rusya'ya gitti. IŞİD'in yenilgisi İsrail'in yenilgisidir ve bu da direniş ekseninin zaferidir" dedi. (DIŞ HABERLER)