Hizbullah: Trump'tan faydalanacağız

Astana'daki Suriye görüşmelerini destekleyen Hasan Nasrallah, Beyaz Saray'da bir 'aptal' olduğunu ve bunu kullanacaklarını söyledi. Nasrallah, Trump'ın ABD'nin gerçek yüzünü ortaya çıkardığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, yeni ABD Başkanı Donald Trump için "Beyaz Saray’da bir aptalın olmasından faydalanacaklarını" söyledi. Nasrallah, Astana görüşmeleriyle alınan ateşkes kararını desteklediklerini de açıkladı.

Canlı yayın aracılığıyla destekçilerine seslenen Hasan Nasrallah, “Suriye'de ulusal uzlaşıyı sağlayacak ve kanı durduracak anlaşmayı destekliyoruz” dedi. Arap medya organlarını, ‘Hizbullah'ın Astana'daki diplomatik çabaları baltaladığı’ yönünde kampanya yürütmekle suçlayan Nasrallah Hizbullah'ın Astana'da düzenlenen Suriye görüşmelerine karşı olmadığının altını çizdi.

‘TRUMP, ABD'NİN GERÇEK VE ÇİRKİN YÜZÜNÜ ORTAYA ÇIKARDI’

Hasan Nasrallah, 20 Ocak’ta yemin ederek görevine başlayan ABD Başkanı Donald Trump için ‘aptal’ dedi.

“Beyaz Saray’da bir aptalın olmasından faydalanacağız” diyen Nasrallah, şöyle devam etti: “Trump ikiyüzlülüğü bir kenara bırakarak, hukuksuz ve ırkçı ABD'nin gerçek ve çirkin yüzünü ortaya çıkardı.”

LÜBNAN'A SIĞINMACI KRİZİNDE ‘ SURİYE İLE İŞBİRLİĞİ YAPMA’ ÇAĞRISI

Suriye’deki çatışmalar nedeniyle Lübnan’a sığınan insanların ülkelerine dönmesine de değinen Nasrallah, işbirliği çağrısı yaptı. Lübnanlı yetkilileri sığınmacı krizi konusunda Suriye hükümetiyle diyalog kurması gerektiğini vurgulayan Nasrallah, “Lübnan, Suriyeli sığınmacı krizi meselesinde inatçılığı bir kenara koyarak Suriye yönetimiyle iletişime geçmeli. Uluslararası yardım için yalvarmaya devam mı etmeliyiz yoksa mültecilerin evlerine dönmesi için işbirliği mi yapmalıyız? ifadelerini kullandı.

(DIŞ HABERLER)