Fransa ve Almanya'dan Türkiye anlaşması!

Türkiyeli bakanların Avrupa'daki referandum kampanyalarına ilişkin tartışmaya Fransa da müdahil oldu. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Almanya Başbakanı Merkel'le 'etkinliklerin Fransız ve Alman yasalarına uyulması şartıyla düzenlenebileceği' konusunda anlaştıklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Türkiyeli bakanların referandum kampanyası yapmasının engellenmesi sonrası Hollanda ve Almanya'yla kriz sürerken, Avrupa Birliği'nin iki kurucu üyesi olan Almanya ve Fransa'dan Türkiye hakkında ortak bir açıklama yapıldı.

'NAZİ BENZETMESİ KABUL EDİLEMEZ'

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'in konuyu görüştüğü belirtilen açıklamada, Hollande'ın Nazi suçlamalarını 'kabul edilemez' bulduğu belirtildi. Açıklamada, 'Hollande'ın Türkiye tarafından Nazi veya faşist olarak nitelendirilen Almanya ve diğer AB ülkeleriyle dayanışma içinde olduğu' ifadesi yer aldı.

'ANLAŞTILAR'

Açıklamadaki bir diğer çarpıcı unsur da, iki liderin referandum etkinlikleri hakkında 'anlaştığı'na dair vurguydu. Açıklamada Hollande ve Merkel'in 'Türkiye'deki referanduma dair etkinliklerin sadece Fransız ve Alman yasalarına uyulması şartıyla düzenlenebileceği' konusunda anlaştıkları belirtildi. (Dış Haberler)