Hollanda'dan Erdoğan'a Nazi yanıtı

Hollanda Başbakanı Rutte'den, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Nazi kalıntısı' sözlerine yanıt: Türkiye'nin öfkesini anlıyoruz fakat bu sözler tabii ki çizgiyi çok aştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hollanda'ya uçuşuna izin verilmemesi sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sarf ettiği "Bunlar bu kadar ürkek, bu kadar korkak, bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist, bunu böyle biliniz" sözlerine Hollanda'dan tepki geldi.

'ÇILGINCA'

Hollanda Başbakanı Mark Rutte Erdoğan'ın sözleri hakkında, "Bu tabii ki çılgınca bir yorum. Türkiye'nin öfkesini anlıyoruz fakat bu sözler tabii ki çizgiyi çok aştı" dedi. Rutte bu açıklamayı, 15 Mart'taki seçimler için kampanya yapmaya gittiği Breda kentinde gazetecilerin soruları üzerine yaptı.

KRİZİN SEBEBİ NE?

Çarşamba günü sandık başına gidecek olan Hollanda'da, 'Türkiye'nin iç sorunlarının ülkeye taşınmaması gerekçesiyle' Çavuşoğlu'nun yarın yapması planlanan referandum konuşması iptal edilmiş, Dışişleri Bakanı'nın yine de gideceğini söyleyerek "Hollanda bugün benim uçuş iznimi iptal ederse bizim çok büyük yaptırımlarımız olur" demesi üzerine de bu kez uçuşu iptal edilmişti.

Hollanda hükümeti uçuş iptaline güvenliği gerekçe gösterse de uçuşun, 'yeni bir salon bulunması için görüşmelerin sürdüğü sırada Türk yetkililerin Hollanda’yı tehdit etmesi' nedeniyle iptal edildiği vurgusu yapmıştı. (Dış Haberler)

Hollanda: Tehdit edildik, iptal ettikHollanda: Tehdit edildik, iptal ettik

Hollanda maslahatgüzarı Dışişleri'ne çağrıldıHollanda maslahatgüzarı Dışişleri'ne çağrıldı

CHP'nin tüm yurt dışı programları iptalCHP'nin tüm yurt dışı programları iptal