Amal Clooney'den IŞİD çağrısı

IŞİD'in elinden güçlükle kurtulan Ezidi kadınların avukatı Amal Clooney: Kurbanlar adalet istiyor. Örgüte uluslararası soruşturma açılmalı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İnsan hakları avukatı Amal Clooney'nin IŞİD'le savaşı sürüyor. IŞİD mağduru Iraklı Ezidi kadınların avukatlığını üstlenen Amal Clooney, örgütün soykırım suçlarından yargılanması gerektiğini vurgulayarak uluslararası topluma ve Irak hükümetine çağrıda bulundu. Clooney, Irak hükümetinden BM Güvenlik Konseyi'ne bir mektup yazarak IŞİD'e soruşturma açılmasını sağlamasını istedi.

Amerikalı oyuncu George Clooney'nin de eşi olan Amal Clooney, BM'de yapılan bir toplantıda "Kurbanlar adalet istiyor. Fakat eğer kanıtların yok olmasına izin verir, toplu mezarları korumaz, tıbbi kanıtları kaybedersek, tanıklara ulaşılamazsa, adalet hiçbir zaman sağlanamaz" dedi. Clooney, Irak hükümetinden IŞİD'in suçlarının araştırılması için BM'ye başvurmasını istedi; bu yapılmazsa Güvenlik Konseyi'nin Irak'ın onayı olmadan da harekete geçip örgüt hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde girişimde bulunulabileceğine dikkat çekti. Clloney, uluslararası toplumu IŞİD'in suçları konusunda etkisiz kalmakla suçladı. (Dış Haberler)