Fransa'da bir gergedan boynuzu için katledildi

Fransa'da bir gergedan boynuzları için katledildi. Gergedan boynuzları Asya'da afrodizyak etkisi nedeniyle çok yüksek fiyatlara alıcı buluyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa’da kaçak avcılar Paris yakınlarındaki bir hayvanat bahçesine girerek burada yaşayan 4 yaşındaki gergedanı öldürdüler. Adının Vince olduğu söylenen gergedanın katledilme sebebi ise boynuzu. Zengin Asya ülkelerinde afrodizyak etkisi yarattığı gerekçesiyle çok yüksek fiyatlara satılan gergedan boynuzlarının bir kilosu, 2015 yılında 51 bin €'ya alıcı buluyordu.

Avrupa'da ilk kez bu nedenle bir gergedanın katledildiğini söyleyen hayvanat bahçesi müdürü Thierry Duguet, parkta yaşayan diğer iki gergedanın durumunsa iyi olduğunu dile getirdi.

Vahşi yaşam parkında görevli bir bekçi tarafından bulundu Vince adlı gergedanın ikinci boynuzu ise kısmen kesilmiş. Kaçak avcıların yakalanma korkusu veya kullandıkları aletlerin bozulması ihtimali nedeniyle "işlerini" tam olarak bitirmeden oradan uzaklaştıkları bildirildi. Polis ise yapılan araştırma sonrası gergedanın kafasına üç kez vurulduğunu söyledi.

Bir zamanlar yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan güney beyaz gergedanının dünya nüfusu, "Save the Rhino" adlı koruma grubuna göre yoğun koruma çabaları sayesinde yaklaşık 20.000'e ulaştı. Gergedan boynuzu ticareti Birleşmiş Milletler Kongresi tarafından alınan bir kararla tüm dünyada yasaklanmıştır. (DIŞ HABERLER)